Shungiitin suojaavat ominaisuudet (emf-protection)

Mitä on sähkömagneettinen säteily?

Wikipedia kertoo seuraavaa:
“Sähkömagneettinen säteily eli sähkömagneettiset aallot ovat sähkömagneettisen kentän aaltoliikettä. Klassisen fysiikan mukaan sähkömagneettiset aallot muodostuvat nopeasti värähtelevistä sähkö- ja magneettikentistä, ja niiden aaltoyhtälö voidaan johtaa yleistä sähkömagneettista kenttää kuvaavista Maxwellin yhtälöistä. Tyhjiössä sähkömagneettiset aallot kulkevat taajuudestaan riippumatta vakionopeudella, valonnopeudella, joka on 299 792 458 metriä sekunnissa. Kvanttiteorian mukaan säteily on kvantittunut. Tämä tarkoittaa, että energian vaihtaminen on mahdollista ainoastaan diskreetteinä pulsseina, joita kutsutaan fotoneiksi.” Lähde

Sähkömagneettiselle säteilylle altistuminen aiheuttaa osalle ihmisistä erilaisia oireita jotka johtuvat sähköyliherkkyydestä. Tätä ei ole kuitenkaan tieteellisesti todistettu. Mikä sen sijaan on totta että ihminen on vasta viimeisten vuosikymmenten aikana altistunut tälle säteilylle näin paljon (kun näyttöpäätetyöskentely alkoi ja yleistyi)
Viimeisen 10-vuoden aikana käyttämämme radiotaajuudet ovat muuttuneet yhä korkeammiksi (VHF > Gsm -> 3G>4G>5G) ja määrä lisääntynyt hurjasti. Pitkäaikaisen altistumisen tutkimustietoa tästä ei vielä edes voi olla. Ei tupakointikaan aiheuta syöpää muutamassa vuodessa.

Erilaisten sähkömagneettisien taajuuksien vaikutuksista soluihin löytyy tutkimuksia joissa todetaan että säteilyllä on soluja tuhoava vaikutus joka taas aiheuttaa esim. hedelmättömyyttä.
( Prof. Jitendra Behar & Dr. Paulraj Rajamani (2012) Electromagnetic Field Exposure Effects (ELF-EMF and RFR) on Fertility and Reproduction .)

Dr Anthony B. Miller kertoo seuraavaa: ”Nykytieteen valossa radiotaajuinen säteily (RF) olisi luokiteltava syöpää aiheuttavaksi, korkeimpaan mahdolliseen kategoriaan WHO:n syöväntutkimuslaitoksen (IARC) monografioissa. Viime vuosina todisteet ovat vahvistuneet, joten matkapuhelimien pitäisi olla samassa luokituksessa dioksiinin, tupakan ja asbestin kanssa, eikä tätä tosiasiaa voida enää sivuuttaa.”

 

Miten suojautua?

Henkilökohtaisesti pidän parhaana suojautumismekanismina maadoittamista. Jos olet maadoittunut 0-potentiaaliin eli maahan, ei kehon jännite voi yksinkertaisesi muuttua vaan se pysyy nollassa. Tästä löytyy puoltavia lukuisia tutkimuksia jotka on toteutettu eri maiden yliopistoissa, sekä myös suomennettu kirja jonka kirjoittaja on nimeltään Clint Ober.
Maadoittuminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Vanhoissa omakotitaloissa joissa on vesikiertoiset patterit tämä onnistuu helposti.

Mutta entä liikkellä ollessa, tai sellaisessa paikassa jossa maadoitaminen ei onnistu ?
Tällöin kannattaa turvautua EMF-suojaamiseen jota esim. shungiitti tarjoaa.

“Shungiitin sähköä johtavat ominaisuudet voivat luoda uuden perustan sähköä materiaaleille jotka suojaavat ja oabsorboivat radioaaltoja taajuudella 10-30 GHz ja sähkökenttiä, joiden taajuus on 50Hz”(Parfen’eva, L.S. (1994) Electrical conductivity of shungite carbon. Solid State Physics 36(1), 234–236.)

Shungiitti sekoitettuna ferriittiin 90% / 10 %-suhteessa suojaa elektromagneettiselta säteilyltä vaimentaen sitä 8-12 dB taajuudesta riippuen (signaali vaimenee siis jopa 95%)
(Pukhir H.A.1, Mahmoud M.Sh. (2011) EFFECT OF MAGNETIC IMPURITIES IN BASED ON SHUNGITE ELECTROMAGNETIC ABSORBERS IN ITS SHIELDING PROPERTIES)

Toisessa tutkimuksessa shungiittia sekoitettiin betoniin ja sen vaimennustehokkutta mitattiin. Tutkimuksessa oli tarkoitus löytää rakennusmateriaali joka suojaisi elektromagneettiselta säteilyltä. Tutkimuksessa todettiin että taajuusalueella 0,5-18 GHz vaimennus oli 10 – 30 dB (vaimennus 10 – 1000 -kertainen)

(Proudnik A.M, Mahmood M.Sh, Lynkou L. M. (2012) The study of shielding characteristics of composites on the basis of cement and schungite)