Vinkki flunssakauteen

appelsiinimehu

Vaikuttaa siltä että hengitystieinfektioita on nyt erittäin paljon liikkeellä. Mikäli tauti iskee niin kannattaa nauttia terveellisen sokerittoman ruokavalion lisäksi myös C-vitamiinia, sillä kun on useita mahdollisia hyötyjä:

  • Immuunijärjestelmän tuki: C-vitamiini auttaa immuunisoluja toimimaan tehokkaammin. Se voi edistää valkosolujen toimintaa ja auttaa elimistöä torjumaan infektioita, kuten flunssaa.
  • Antioksidanttiset ominaisuudet: C-vitamiini toimii antioksidanttina, mikä tarkoittaa, että se voi suojata elimistöä soluvaurioilta neutraloimalla haitallisia vapaita radikaaleja. Tämä voi auttaa vähentämään tulehdusta ja tukea kehon vastustuskykyä flunssaa vastaan.
  • Oireiden lievitys: Vaikka C-vitamiini ei välttämättä lyhennä flunssan kestoa, joillain henkilöillä suuremmat annokset voivat lievittää flunssan oireita, kuten nenän tukkoisuutta tai kurkkukipua.
vortex
Appelsiinimehun ilmaaminen / pyörteittäminen maidonvaahdottimella

C-vitamiinia saa toki purkista, mutta täysin luontaisena sitä löytyy kohtuullisella määrällä edullisimmin appelsiinista. Itse puristetun appelsiinimehun voi puristamisen jälkeen vielä ilmata / pyörteistää (engl. vortexed / structured water ). Tämä onnistuu helpoiten esim. maidonvaahdottimella vähintään 60 sekunnin ajan.
Uskon että tämä auttaa mehussa olevia vitamiineja ja mineraaleja imeytymään paremmin ja tällöin c-vitamiinin antioksidanttiset ominaisuudet pääsevät paremmin soluihin missä niitä tarvitaan. Itse olen yleensä ottanut vielä erillisen vahvan c-vitaamikapselin mehun kanssa.

Englannin kielellä termillä “vortex water” löytyy hurjasti tietoa ja sen positiivisista vaikutuksista löytyy kohtuu uusia tieteellisiä tutkimuksia

Huom: Tämä ei ole lääketieteellinen neuvo, enkä ole lääkäri taikka ravintoneuvoja / -terapeutti.