Miksi puhdas vesi on tärkeää?

Vesi – juomme sitä aivan liian vähän

 • Kehosta 50-70 % on vettä (aikuisella)
 • Lihavilla ihmisillä vettä on vähemmän (jopa vain 45 %)
 • Vettä tarvitaan solun toiminnoissa, kehon lämpötilan säätelyssä ja erilaisten aineiden, kuten ravintoaineiden, hapen ja hiilidioksidin, siirrossa elimistössämme
 • Päivittäin nesteitä, mieluiten vettä, tulisi juoda 1 – 2 litraa
 • Urheilusuorituksen aikana vettä tulisi juoda alusta saakka noin 2-3 dl 30 minuutin välein
 • Vettä olisi hyvä juoda lasillinen vähintään 15 minuuttia ennen ateriaa, ei niinkään aterian aikana, sillä ruoansulatus hidastuu ja hivenaineiden imeytyminen heikkenee jos vatsalaukussa on liiaksi vettä
 • Kehon säätelyjärjestelmät käyttävät paljon vettä, esim. lämpötilatasapainon ylläpito

Jos haluat parantaa terveydesi tilaa, tai vain jopa kohottaa energisyyttäsi, niin kummalla luulet olevan suurempi vaikutus, lisäravinteita popsimalla vai vaihtamalla kahvin, limsan, maidon ja sokerimehun puhtaaseen ja parantavaan veteen? 

 

Vesi on tärkein elementti ihmiselle hapen jälkeen. Suomessa saamme onneksi nauttia puhtaasta ilmasta ja useimmilla paikkakunnilla myös puhtaasta vedestä, mutta:

 • Veden molekyylirakenne ei ole optimaalinen hivenaineiden imeytymisen kannalta
 • Vesiputkistomme ovat vanhoja ja niissä elää ihmisille haitiallisia bakteereita
 • Joissain kaupugeissa vettä joudutaan käsittelemään vahvasti (UV-valo, otsonointi, käänteinen osmoosi) jolloin sen luonnollisuus katoaa ja siinä on ylimääräisiä aineita (kalkkia, lipeää, kloori)
 • Vettä joudutaan käsittelemään myös jottei vesijohtoverkosto syöpyisi
 • Nykyisin metallisia vesiputkistoja vaihdetaan tai sukitetaan muovisilla. Oli muovi mitä tahansa, aina on riski että siitä irtoaa aineita jotka ovat haitallisia ihmiselle
 • Normaalissa talousvedessä olevat mineraalit, esim. kalkki eivät ole ihmiselle tarpeellisia joten miksi niitä ei suodattaisi pois ?

Hyvä tietopankki suomalaisesta talousvedestä: http://www.vesikoulu.fi/assets/docs/vesikoulu_tietopaketti_juomavedesta.pdf

Parantavaa vettä?

Vanhoissa teksteissä törmäämme silloin tällöin parantaviin lähteisiin. Nykypäivänä tällasista ei ole kuullut juuri kukaan. Lähteet on valjastettu, ojitus on kuivattanut pohjavesivarastot ja loput ovat saastuneet. Parantavaa vettä ei enää luonnossa esiinny niinkuin aiemmin. Ihmiset ovat nopeita unohtamaan.
Jopa raamatussa mainitaan parantava lähde:
“Jerusalemissa on Lammasportin lähellä allas, jonka hepreankielinen nimi on Betesda. Sitä reunustaa viisi pylväshallia, ja niissä makasi suuri joukko sairaita: sokeita, rampoja ja halvaantuneita.

[Nämä odottivat, että vesi alkaisi liikkua. Aika ajoin näet Herran enkeli laskeutui lammikkoon ja pani veden kuohumaan, ja se, joka ensimmäisenä astui kuohuvaan veteen, tuli terveeksi, sairastipa hän mitä tautia tahansa.]” (Joh. 5)

Dr. Kangen on tutkinut parantavia lähteitä ympäri maailman ja hänen mukaansa yhteistä niille on ollut aktiivinen vety (Active Hydrogen) eli nykyisin alkalisuus.

 

Oma kokemus:

Mikäli paikkakunnallasi ei ole saatavilla lähdevettä voi talousvettä puhdistaa erittäine edullisesti esim. Kishu Binchotan – aktiivihiilellä joka laitetaan lasiastiaan. Tämäkään puhdistusmenetelmä ei tee veden rakenteesta optimaalista mineraalien imeytymiselle kehossa. Asuessani toisella paikkakunnalla jossa talousvesi oli pahan makuista käytin binchotan hiiltä lasipullossa. Tämän jälkeen  löysin edullisen aktiivihiilisuodattimen jonka sai liittää suoraan hanaan ja tämän jälkeen join pelkästään suodatettua vettä. Nyt kun siihen on ollut mahdollisuus, olen juonut lähdevettä (laboratoriossa juomakelpoiseksi tutkittua), mikä kuitenkin maistuu rautaiselta ja on hyvin eloperäistä (astiassa limaantuu parissa päivässä) Kun aloin käsitellä tätä vettä shungiitilla raudan maku hävisi (se häviää kokonaan n. 10-tunnin vaikutusen jälkeen) ja vesi tuntuu pehmeämmältä (tämä on vain oma havainto/kokemus)

Tämä video (englanninkielinen) kertoo asiasta enemmän: https://www.youtube.com/watch?v=k8y5kgKR2Dc
Uskon että helpoiten ja edullisimmin tällaista “hexametric compression” vettä saa tehtyä shungiitin avulla. Testieni mukaan (ja useiden tutkimuksien) näyttäisi kuitenkin siltä että shungiitti myös suodattaa vedestä hyviä mineraaleja (lähdevedessä niitä on jäljellä, talousvedessä yleensä ei) joten mineraalien saantia tulisi lisätä syömällä monipuolisesti vihreitä kasviksia ja ottamalla luontaisia ravintolisiä. Tässä etu on suuri, koska hexametric compression-vesi edesauttaa mineraalien imeytymistä.

Aktiivihiili vs. shungiitti

Shungiitin on todettu poistavan vapaita radikaaleja vedestä 30-kertaa tehokkaammin kuin aktiivihiilen.
(Mosin, O.V. and Ignatov, I. (2012) New natural mineral sorbent – shungite. Nanoingenerija 3, 34–36)

Veden puhdistaminen tislaamalla

Tästä tulen kirjoittamaan oman blogitekstin…