En voi syödä kaupan keksejä, niistä kun tulee vatsa kipeäksi. E-koodit, palmuöljy, maitojauhe, laktoosi, gluteeni, glukoosisiirappi, nostatusaineet ja säilöntäaineet löytyy melkein jokaisesta keksipaketin tuoteluettelosta.
Tässäpä siis ohje, oiva energiapatukka kesän pyöräretkille.
Ainesosat:
Voita, 50-100g
Kookosöljyä 50-100g
Kaurahiutaleita, 1 – 2dl
Kookoshiutaleita, 0,5dl
1/4 pkt kuivattuja kivettömiä taateleita, leikattuna pieniksi paloiksi
Sekä oman maun mukaan:
Chian-siemeniä
Muita siemeniä
Inka-marjoja (veitsellä leikattuna pieniksi paloiksi)
Shungit Hunajaa
Mustikoita
Tummaa suklaata
Ripaus merisuolaa (suosittelen Guèrande-suolaa)
Ripaus sokeria jos haluat että paistetut keksit pysyvät paremmin kasassa.
Sulata rasvat kattilassa lisää muita aineita listan järjestyksessä kunnes seos on sopivan kiinteää, mutta ei vielä kuivaa.
Tarvittaessa voit lisätä hieman vettä jos seoksesta tulee liian kuivaa.
Painele sekoitettu taikina pellille ja paista uunissa 200-aseteessa n. 12-15min.
Kun otat paistoksen uunista, odota minuutti-pari ja painele sitten terävällä veitsellä urat (ei pohjaan asti)
Niitä pitkin keksit on helppo taittaa tai leikata kun ne ovat jäähtyneet ja kovuttuneet. Säilytä jääkapissa.
Makeat aineet + suola sekä inkamarjat tekevät tästä keksistä/välipalapatukasta monipuolisen makunautinnon.